Vielse

Ønsker man vielse i kirken, kontakter man præsten for at aftale en dato for vielsen, samtidig aftales tid for et møde med præsten, hvor forløbet ved vielsen bliver aftalt, og der aftales hvilke salmer, der skal synges.

For at blive viet i Folkekirken skal mindst en af parterne være medlem.
I god tid før brylluppet henvender parret sig til folkeregistret i bopælskommunen, hvor prøvelsesattesten udstedes. Her medbringes dåbs- eller navneattest for begge, ved evt. tidligere ægteskab også skilsmissebevilling. Prøvelsesattesten er gyldig i 4 måneder fra udstedelsen. Uden gyldig prøvelsesattest kan der ikke foretages vielse. Prøvelsesattesten, (kopi af) parrets dåbs- eller navneattester samt navn og adresse på 2 vidner, som er til stede i kirken under vielsen, medbringes ved samtalen med præsten.

Eventuel pyntning af kirken – ud over buket på alteret – aftales med kirkens graver.

For eventuel navneændring i forbindelse med vielsen se siden “Attester”

Ritualet for vielse kan findes bag i Den danske Salmebog eller på www.folkekirken.dk

 

Kirkelig velsignelse
Et par, som er viet på rådhuset eller i udlandet, kan få en kirkelig velsignelse. Ritualet ligner vielsesritualet, men indeholder ingen juridiske ændringer i parrets forhold.
Dato og tidspunkt aftales i god tid med præsten. Ved en kirkelig velsignelse af et borgerligt indgået ægteskab skal mindst en af parterne være medlem af Folkekirken.
Inden selve dagen afholdes et møde med præsten, hvor forløbet bliver gennemgået, og der skal bl.a. aftales valg af salmer.

(En kopi af) vielsesattesten medbringes ved samtalen
Ritualet for kirkelig velsignelse kan findes bag i Den danske Salmebog eller på www.folkekirken.dk
Eventuel pyntning af kirken – ud over buket på alteret – aftales med kirkens graver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *